שמן זית-בריאות טבעית

תוכן עניינים

שמן הזית נחשב לשמן המשובח ביותר מכל סוגי השמנים למיניהם. הוא דומיננטי מאוד במטבח הים תיכוני
ומהווה חלק בלתי נפרד בהכנת מגוון עצום של מאכלים ומגוון רחב של מתכונים.
שמן זית איכותי הוא זה שנוצר בכבישה קרה ראשונה (השמן שמפיקים מהזיתים בפעם הראשונה).

שמן זית בישראל

ההתקדמות הטכנולוגית בבתי הבד בארץ, מעניקה לשמן הזית  איכויות מן הגבוהות בעולם. בישראל מופקים כ-20,000 טון שמן בשנה, ופועלים כ-120 בתי בד ומפעלי שמן.
בארץ קיימים כחמישה זנים של זיתים: סורי, נבאלי, מנזנילו, מעליה וברנע.

 איך יודעים שמטגנים שמן זית איכותי?
אם השמן אינו מבעבע ואינו מוציא קצף וריח רע – הוא עבר את מבחן האיכות בהצלחה!
למה כדאי לצרוך שמן זית?
שמן הזית מעולה למערכת העיכול. הוא מזרז הפרשת מיצי עיכול, מרכך עצירות ומגביר את פעילות המעיים.
  • שמן הזית מסייע בספיגת סידן. הוא מומלץ לתינוקות ומשפיע על התפתחות העצמות, ולמבוגרים בעלי בעיה של בריחת סידן.
  • מסייע במצבים של מחלות כרוניות ומסייע להורדת לחץ דם.
  • מקטין סיכויים למחלות סרטן, על יד מניעה והשמדת תאים סרטניים.
  • בעל השפעה אנטי דלקתית על גוף האדם.
  • מפחית סיכויים להיווצרות אבני מרה, כיון שמפעיל הפרשת הורמונים מהמרה ללבלב באופן טבעי ומוצלח.
  • מוריד את רמת הכולסטרול הרע (LDL) מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב (HDL).
איך לאחסן שמן זית?
הכי כדאי בבקבוק זכוכית אטום, ובטמפרטורה מומלצת של 18-20 מעלות במקום חשוך יבש וקריר.
 
 שמן זית הינו אחד המרכיבים הדומיננטיים במוצרי Nany
 

________________________________
היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?

 

 

נוספים שאולי תאהבו

כל המידע על אוכל טוניסאי

כל המידע על אוכל טוניסאי

התרבויות הטוניסאית  מציעה מגוון עשיר ומרתק של אוכלים מסורתיים וטעימים. אחת מהתרבויות המדהימות שמציעות את המגוון הזה היא תרבות המטבח הטוניסאי. במסע קולינרי במסגרת המאמר

קרא עוד »
דילוג לתוכן