הטיפים של נדב חג'ג למנגל מוצלח!

תוכן עניינים


נדב חג'ג', מקים ומפתח המוצרים של נאני, מעניק לכם טיפים במיוחד ליום העצמאות.

מה צריך להכין לפני שמנפנפים?

בחרו פחם איכותי, כזה שמופק מעץ הזית או מהדרים. פחמים אחרי נחשבים לפחות איכותיים.

הדליקו את המנגל באופן טבעי! איך? בעזרת מחטי אורן יבשים וזרדים קטנים (תוכלו להוסיף גם אצטרובלים). מעליהם הניחו את הפחמים.

– חשוב שתימנעו מחומרים מוצקים או נוזליים להדלקת האש, כי הריח שלהם והחומרים מהם הם עשויים עלולים לחדור לבשר.

השתמשו במניפה להדלקת הפחמים וזהו. כשהכל נדלק, שימו אותה בצד ופזרו את הפחמים לכל שטח המנגל. אגב, גם קרטוני ביצים יכולים להיות יעילים בהדלקת המנגל

רוצים להניח כבר את הבשר על המנגל? רגע, חכו!

– קודם כל וודאו שהרשת עליה אתם מניחים את הבשרים נקיה ומצוחצחת!

– הדרך המצוינת ביותר לנקות את הרשת היא עם מברשת פלדה ולאחר מכן עם סקוטשברייט ומים עם סבון. חשוב שלא תישאר אף טיפת סבון! ניקיון הרשת חשוב מאוד, אל תשכחו זאת.

הניחו את הרשת (הנקייה!) כרבע שעה על המנגל. לאחר רבע שעה העבירו עליה בצל שנטבל בשמן. השמן בעצם יימנע מהבשר להידבק לרשת. רצוי לעשות זאת כל פעם שהרשת ריקה מבשרים.

קיימת משמעות עצומה לנפנוף, שגורם לחלקיקי אפר מהגחלים לעוף באויר ואפילו להרוס את טעמו של הבשר שעל המנגל. חשוב לדעת שאותם חלקיקים פשוט רעילים. אז אל תנפנפו והשאירו את הפחמים כמו שהם. האפר על הפחמים שומר על התחממות איטית וחום  יציב.

הרשת חייבת להיות במרחק של שמונה עד עשרה סנטימטרים מהגחלים. אם היא תהיה קרובה יותר, יישרף הבשר. לא חבל?

נו אנחנו רעבים!

– חשוב מאוד לא לשים בשר קפוא או קפוא חלקית על המנגל. במצב כזה החלק החיצוני שלו עלול להישרף והפנים לא יהיה עשוי ומבושל. דאגו שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר או המקרר.

אם השרתם את הבשרים במרינדה, השאירו את קערת המרינדה לידכם ומרחו מידי פעם את הנתחים עם מברשת.

סדר הצלייה חשוב! מתחילים מהבשר הרזה ומסיימים בבשרים השמנים יותר. למה? כי השומן שנמצא על המנגל מטפטף על הגחלים ומדליק אותם, והאש שורפת ומפייחת את הבשרים.

התחילו בנקניקיות, המשיכו בחזה עוף, בקבבים, ומשם לכנפי העוף ורק בסוף את נתחי הכבש.

המנגל נדלק? אל תנסו לכבות אותו בנוזלים (גם לא במים!). הנוזלים ייגרמו לאפר לעלות לכיוון הבשר וממש לא רצוי שזה יקרה. מה שתעשו הוא פשוט להזיז את הבשר הצידה ולהמתין שהאש תכבה.

– אם יש לכם כמויות של בשרים וחשוב לכם לשמור עליהם חמים לשאר הסועדים, הניחו אותם מעל שיפודי ירקות צפופים.

ומה עכשיו?

קצת סלטים, פיתות ובתיאבון!

מתכוני בשר ומנות עיקריות

משפחת Nany מאחלת לכם יום עצמאות שמח!

__________________________________

היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?

נוספים שאולי תאהבו

כל המידע על אוכל טוניסאי

כל המידע על אוכל טוניסאי

התרבויות הטוניסאית  מציעה מגוון עשיר ומרתק של אוכלים מסורתיים וטעימים. אחת מהתרבויות המדהימות שמציעות את המגוון הזה היא תרבות המטבח הטוניסאי. במסע קולינרי במסגרת המאמר

קרא עוד »
דילוג לתוכן