אם הייתם יודעים מה השם העברי של כוסברה לא הייתם מפסיקים לצחוק!

תוכן עניינים

הכוסברה הוא צמח תבלין שמקורו בדרום אירופה ובמזרח התיכון כולל ישראל, וכיום הוא נפוץ כגידול תרבות בעולם כולו.

בכוסברה משתמשים להכנת מאכלים שונים והוא משמש גם כצמח מרפא. אז לפני שנבין ונצחק לגבי השם העברי שנתנו לצמח המיוחד הזה, נשתף אתכם ביתרונות הבולטים והמדהימים שלו:

* זרעי הכוסברה מכילים סיבים תזונתיים, כגון: חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, אשלגן ובטא קורטן. הכוסברה מכילה קוריאנדרול, שהינו פטרוכימיקל הידוע כמסייע במניעת סרטן.
* הכוסברה מסייעת להפחית את רמת המתכות שגופינו צובר במהלך חיינו. מתכות אלה עלולות לגרום לנזקים גופניים.
* ויטמין A . הויטמין המסייע לשמירה על בריאות העור, חיזוק המערכת החיסונית, הראייה, והעצמות. כדי לסבר את הדעת – בכמות כוסברה החופפת לעגבנייה, יש פי 10 ויטמין A .
* ויטמין E. כוסברה היא מקור עשיר של ויטמין זה המהווה נוגד חמצון ותורם לעיכוב חמצון ה-LDL ולהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. הוא גם עוזר בהגברת התגובה החיסונית של הגוף.
* ויטמין K. מסייע ביצירת גורמי קרישה בפציעה וכן בבעיות של דלדול עצמות. בנוסף הכוסברה מעודדת תיאבון, משמידה טפילי מעיים, אנטי סכרתית ומשככת גזים.

אוכל קדימה אוכל!
עלי הכוסברה שימושיים כמעט בכל תבשיל, וניתן להכין איתם מתכונים קלים וטעימים, מנות ראשונות, מתכונים טבעוניים ועוד. בזרעי הכוסברה משתמשים להכנת לחם, ליקרים, בירה, ממרחים טבעיים, תערובת התבלינים גאראם מסאלה (בתמונה) ותערובות קארי. בשמן המופק מהזרעים משתמשים ליצירת טעמים בשוקולד, טבק, תערובת תבלינים, מוצרי בשר, דברי מאפה ומשקאות אלכוהוליים. הכוסברה וזרעיה נמצאים בשניים מהממרחים הטבעיים של Nany:
לימון כבוש
צ'ימיצ'ורי
ניתן לשלב את הממרחים במתכונים רבים, והם יוצרים טעמים עשירים ואוכל משובח כשההכנה היא קלה, מהירה ופשוטה. כמובן שניתן להכין מהם כריכים עסיסיים וליהנות מהם על לחם.

ועכשיו אחרי שאתם יודעים לא מעט על הכוסברה. מי יכול להגיד מה השם העברי שלה?
טוב נו נוציא את זה: גד השדה. כן. גד השדה. מה הקשר לכוסברה, אתם שואלים?
המילה "גד" נזכרת במקרא פעמיים כשם צמח אשר צורת זרעו דומה ל-'מן":
"ויקראו בית ישראל את שמו מן והוא כזרע "גד" לבן וטעמו כצפיחית בדבש" (שמות טז לא)
"והמן כזרע "גד" הוא ועינו כעין הבדלח" (במדבר יא ז)
קיימת סברה שכאשר משמעות המלה "גד" התחילה להישכח – הוסיפו לה את המלה "שדה", וכך נותרה לה הכוסברה בשם "גד השדה".

אבל בינינו, מי משתמש בשם הזה?
כוסברה לעולם תישאר…כוסברה!

________________________________
היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?

 

 

נוספים שאולי תאהבו

כל המידע על אוכל טוניסאי

כל המידע על אוכל טוניסאי

התרבויות הטוניסאית  מציעה מגוון עשיר ומרתק של אוכלים מסורתיים וטעימים. אחת מהתרבויות המדהימות שמציעות את המגוון הזה היא תרבות המטבח הטוניסאי. במסע קולינרי במסגרת המאמר

קרא עוד »
דילוג לתוכן