אגוזים ופירות יבשים – כמה, למה ואיך?

פירות יבשים אורח חיים בריא

תוכן עניינים

אגוזים ופירות יבשים מוקפים מיתוסים שונים. יש מי שאומר שהם מצויינים לבריאות שלנו ועוזרים לנו לקדם אורח חיים בריא ויש מי שטוענים שהם עמוסים במרכיבים שעלולים להזיק לבריאות ושעדיף לצרוך אותם בזהירות. חיפשנו את קו המשווה בין שתי הגישות והחלטנו לשתף אתכם. כל מה שאתם צריכים לדעת על אגוזים ופירות יבשים וגם כמה רעיונות לשימוש טעים במיוחד בהם.

 

פירות יבשים – קווים לדמותם

פירות יבשים קיימים בעולמנו הרבה לפני שקישטו את עמודות המבצעים בסופרמרקט לפני טו' בשבט. כבר בימי קדם נהגו בני האדם לייבש פירות וגרגרים כדי לשמר אותם כמזון לימי בצורת. היתרון העיקרי של ייבוש פירות הוא העובדה שניתן למצות טעמי פירות ולאכול אותם שלא בעונה.

פירות יבשים כפי שהם מיוצרים כיום סובלים ממוניטין רע ובצדק. הם עתירים בסוכר כיוון שהייבוש מעלה את ריכוז הסוכר בכל פרי. כתוצאה מכך הערך הקלורי של הפירות היבשים עולה כך שיכילו פי 5 קלוריות מפירות טריים. בנוסף, במקרים רבים מוסיפים לפירות צבעי מאכל וחומרי שימור שהופכים אותם למזיקים עבור כל מי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא.

הדרך הטובה ביותר לצרוך פירות יבשים היא במינון נמוך. כדאי לשטוף אותם היטב לפני האכילה כדי לסלק את החומרים המשמרים שיכולים להכיל גם גופרית וחומרים מזיקים אחרים. בשנים האחרונות הוקמו בארץ ובעולם חברות שמציעות פירות יבשים ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ושלל מזיקים אחרים, אך רמת הסוכר עדיין גבוהה ולכן חשוב לשמור על מינון נמוך.

ומה טוב בפירות היבשים? הם מכילים אשלגן, אשר מונע לחץ דם. בנוסף, הם מכילים כמות נתרן נמוכה מאד ועשירים בסיבים תזונתיים.

איך תשלבו פירות יבשים בתזונה שלכם?

• הוסיפו משמשים יבשים אורגניים קצוצים לסלט עלים ירוק
• שלבו חמוציות ללא סוכר במאפינס טבעוניים או רגילים
• הוסיפו תאנים יבשות לעוגת דבש או סילאן

אגוזים ושקדים – בין הטוב ובין הרע

אגוזים ושקדים הם תוספת חשובה לתזונה היומיומית שלנו, אבל כמו כל דבר טוב חשוב לעשות זאת במידה. שקדים, אגוזי מלך וזרעי חמניה מספקים תוספת ויטמין E לגוף לצד ויטמין B על רכיביו השונים. אגוזים נוספים, ביניהם אגוזי ברזיל, בוטנים וקשיו, מכילים ויטמינים מקבוצת B ועתירים במינרליים שאנחנו מתקשים לקבל ממרכיבים אחרים בתזונה היומיומית שלנו.

יותר מהכל אגוזים ושקדים מעניקים לנו שומן שהוא טוב לבריאות, אך בכל זאת מדובר בשומן לכל דבר. לכן, כמו כל דבר טוב, גם אגוזים ושקדים צריך לצרוך בקפידה. ההמלצה התזונתית קוראת לאכילה של עד 8 אגוזים או שקדים בכל יום כדי להנות מנוגדי החמצון, הויטמינים והמינרליים והשומנים הטובים שמגיעים מהאגוזים.

בנוסף, ממליצים מומחי תזונה שונים להשרות אגוזים ושקדים לפני אכילתם, זאת בגלל מרכיב הנמצא בהם ומקשה על עיכולם.

איך תשלבו אגוזים ושקדים בתזונה שלכם?

• הוסיפו אותם לממרחים כמו פסטו או ממרח אגוזים ודבש
• שלבו אותם בסלטים ירוקים
• טחנו שקדים והוסיפו כף או שתיים למרק ירקות, כדי לעבות את המרק

נוספים שאולי תאהבו

כל המידע על אוכל טוניסאי

כל המידע על אוכל טוניסאי

התרבויות הטוניסאית  מציעה מגוון עשיר ומרתק של אוכלים מסורתיים וטעימים. אחת מהתרבויות המדהימות שמציעות את המגוון הזה היא תרבות המטבח הטוניסאי. במסע קולינרי במסגרת המאמר

קרא עוד »
דילוג לתוכן