
החלטנו שהשנה כל כריך שאנחנו לוקחים איתנו לבית הספר או לעבודה יהיה עשיר, בריא וטעים. אבל לא צריך להשקיע שעות במטבח כדי להגיע לתוצאה טעימה ומשביעה. כל מה שצריך הוא ערבוב נכון של חומרי גלם, רצוי טריים ואיכותיים ככל האפשר. הכריך הבא מוכן בחצי שעה ולא יותר ואפשר להכין את המרכיבים לפני ולאחסן במקרר. פתיחה בריאה לשנת לימודים חדשה.
מה צריך?
חצי כוס טחינה גולמית מלאה
2 כפות עגבניות מיובשות של Nany
מיץ מחצי לימון
רבע כוס מים קרים
בטטה קטנה פרוסה לדיסקיות דקות
קישוא אחד פרוס לפרוסות דקות
פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות
מעט עלי רוקט.
2 פרוסות לחם מקמח מלא
אופן ההכנה:
מניחים את פרוסות הירקות בתבנית שטוחה, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאפייה של כ-30 דקות. מוציאים ומצננים.
מכינים טחינה תוך ערבוב הטחינה הגולמית עם מים קרים ומיץ לימון. אפשר לתבל במלח, פלפל או כל תבלין אחר שאוהבים.
מוסיפים לטחינה את העגבניות המיובשות ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ונצבעת באדום בהיר.
מרכיבים את הכריך:
מורחים את הטחינה האדומה על הלחם, מניחים פרוסות ירקות ומוסיפים עלי מנגולד ורוקט. סוגרים את הכריך, עוטפים ומחכים בסבלנות עד להפסקת עשר (אנחנו סיימנו הרבה לפני).