7 טיפים לדיאטת חורף מוצלחת! (כולל מתכונים)

7 טיפים לדיאטת חורף מוצלחת

תוכן עניינים

כשמגיע החורף, מגיעה איתו שמיכת הפוך המפנקת, התה והתנור המחממים והבגדים הארוכים. בלי יוצא מן הכלל מצטרף האוכל המנחם והחם. בדרך כלל – הרבה ממנו. כשהמציאות בחוץ קרה וגשומה, כולנו אוהבים להיות יותר בבית (מה שאומר קרוב למקרר), לעומת ימי הקיץ, המגלים מצבורי שומן במקומות שאנחנו לא ממש רוצים להראות, וכאלה שטיפחנו במסירות בחורף הקר.
אך ההשמנה בחורף לא  מתרחשת רק מכמויות האוכל שהוספנו לתפריט שלנו. יש עוד מישהו שאשם בכל הסיפור הזה…קוראים לו מלוטונין, המכונה גם הורמון החושך.

המולוטונין מופרש בשעות האור ומשפיע על רמת הנינוחות ומצב הרוח שלנו. בחורף- כשהחושך מגיע בשעה מוקדמת, הוא פחות מופרש ואיתו פוחתים מצב הרוח והנינוחות, המקבלים תשומת לב ע"י אכילה, בעיקר של פחמימות.

 
אז כיצד מרזים בחורף? איך מתמודדים עם ההימצאות בבית שעות רבות מול מקרר שלא מפסיק  לקרוא לנו להגיע אליו לסדרת טעימות בלתי פוסקות?…

 

 1. איכלו מאכלים חמים ושתו שתייה חמה, הם גורמים לתחושת שובע. אין כמו מרק חם ועשיר להרגיע את הבטן והנשמה. אגב, מרכז השובע שלנו נמצא בחך, כך שאם נחמם אותו הוא יופעל יותר.

 2. הכינו תבשילים עם מתכונים קלים ומהירים להכנה, שלא יגזלו מכם אנרגיות וזמן מיותרים.

 3. איכלו מזונות בריאים וטבעיים יותר והרחיקו את הפיתויים מהבית. העדיפו ממרחים טבעיים על ממרחים מתועשים, הכינו בעצמכם תבשילים בריאים וקלים להכנה ולא מוצרים מעובדים שמחממים במיקרוגל.

 4. המעיטו בשתיית קפה כי תמיד מצטרפים אליו עוגה, עוגיות או מיני מאפים. שתו תה צמחים חם שאף ירגיע את התחושה בבטן.

 5. לכו לישון שעה אחת מוקדם יותר. כך גם תתעוררו מוקדם, תאזרו כוחות ותפגשו פחות את החושך (זוכרים את המולוטונין?…)

 6. נצלו ימים ללא גשם להליכה! זה מחמם, זה מפעיל את רמות הסרוטונין בגוף וזה גורם לתחושה ניצחון והצלחה שעשינו משהו למען הגוף שלנו!

 7. הפחיתו בשומן. ביחרו שומנים בריאים כמו שמן זית, טחינה, זיתים, אבוקדו, אגוזים או טופו.

הנה מספר מתכונים שיעשו לכם את החורף הזה טעים, בריא ומשביע!

.
בתיאבון ובהצלחה!

נוספים שאולי תאהבו

כל המידע על אוכל טוניסאי

כל המידע על אוכל טוניסאי

התרבויות הטוניסאית  מציעה מגוון עשיר ומרתק של אוכלים מסורתיים וטעימים. אחת מהתרבויות המדהימות שמציעות את המגוון הזה היא תרבות המטבח הטוניסאי. במסע קולינרי במסגרת המאמר

קרא עוד »
דילוג לתוכן