לא למריחה בלבד: 4 רעיונות לשימוש בקרקרים

קרקרים

תוכן עניינים

קרקרים. אנחנו רואים אותם על המדפים בחנות או במעדנייה, מורחים עליהם ממרח פסטו או קרם פלפלים קלויים ונוגסים בתאווה. הפעם החלטנו ללכת בכיוון קצת "אחר" ולהוסיף קרקר! קבלו כמה רעיונות לשימוש בקרקרים לא רק למריחה.

 

במקום שקדי מרק או קרוטונים:

מרקים וקרקרים הולכים יחד זה לצד זה. בין אם מדובר במרק ירקות עשיר או במרק קרמי וחלק, כיף לשבור פנימה קרקר פריך ולהפוך את המרק להרבה יותר מעניין.

קרקר תורם למרק טקסטורה קריספית ומספק את התוספת הזו שבגללה אנחנו מדקלמים את המשפט "המרק הוא רק תירוץ". שפע הטעמים מאפשר לנו להנות בכל פעם מתוספת מעניינת אחרת.

כבסיס לקיש או פשטידה:

השכבה הפריכה והכיפית שבתחתית הפאי, הקיש או הפשטידה מקבלת טוויסט עמוס בטעמים בזכות קרקרים.

כל קרקר שתבחרו מתאים לכך. כל מה שצריך לעשות הוא לטחון את הקרקרים במעבד המזון עם חמאה, שמן זית או חמאת קוקוס, לערבב היטב עד לקבלת בצק ולשטח בתבנית. זהו בסיס מצוין שמחליף את בצק הקיש השגרתי.

 

מעל סלט ירוק:

עוד הזדמנות לנצל את הפריכות של הקרקרים היא לשבור אותם מעל לסלט הירוק. במקום להשתמש בקרוטונים ספוגים בשומן או בתערובת מלאה בחומרים משמרים, אפשר לפזר קרקרים מעל ולקבל ארוחה טבעונית או צמחונית מושלמת.

אם אתם רוצים לשדרג את התוספת לסלט ואף למרק שלכם, תוכלו למרוח על הקרקר מעט ממרח פסטו, שייתן עוד ארומה לשני המאכלים האלו וישדרג את הטעם.

 

כתחתית למנה ראשונה:

אם אתם מארחים ורוצים ליצור עבור האורחים שלכם מתאבנים שונים, קרקרים יכולים לספק לכם בסיס טוב. קרקר עם קציפת ארטישוק כמהין המרוח עליו ומעל גבינת שמנת מזולפת, כמה ירקות חתוכים או עירית קצוצה הוא מתאבן מושלם.

מתאבן בסגנון איטלקי עם קרקר מרוח בממרח פסטו עם עגבניות חתוכות, זיתים וגבינת מוצרלה או מתאבן טבעוני עם קרקר מרוחב באיולי צ'יפוטלה, עם קוביות תפוחי אדמה שעליהן סחטתם לימון טרי. מטעמים משובחים לכל פלטת אירוח.

נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן