
חריפה, מתקתקה, קריספית בזכות ירקות צלויים בטמפרטורה גבוהה, מנת פסטה ששמורה לארוחות זוגיות או למשפחות חובבות חריף. ומאיפה מגיע החריף? ממרח פלפל צ’ומה של Nany יוצר את הפיקנטיות הדרושה.
המרכיבים:
(ל-4 מנות)
חצי חבילה פסטה פוזילי או כל פסטה אחרת שאוהבים
בטטה בינונית אחת חתוכה לקוביות
כוס וחצי פרחי כרובית
כוס פרחי ברוקולי
2 כפות ממרח פלפל צ’ומה של Nany
מעט עלי טימין קצוצים
חופן אגוזי מלך קלויים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומניחים את הירקות על תבנית צלייה, מזלפים 2 כפות שמן זית מעל הירקות, מוסיפים מלח ופלפל וצולים במשך שעה עד שהכרובית והברוקולי הופכים שחומים מעט והבטטה מתרככת.
מחממים סיר עם מי מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
כשהירקות מוכנים, מוציאים את הבטטה ומועכים לפירה חלק, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ו2 כפות פלפל צ’ומה. מערבבים היטב עד לקבלת משחה חלקה.
מערבבים את הפסטה לתוך המשחה ומוסיפים את הירקות הצלויים.
מפזרים למעלה טימין ואגוזי מלך קלויים.