
אין אצלנו שולחן חג בלי מנת אורז. ואם כבר מנת אורז – המג’דרה היא תמיד מנצחת. למה? כי היא מהווה אופציה מעולה לטבעונים ולצמחונים שיושבים סביב השולחן, כי היא תוספת מושלמת גם עבור מי שמתכבד בבשר או בעוף, כי היא אהובה ומזינה, כי היא קצת מזכירה לנו עונות קרות. יותר מהכל – כי היא פשוט אוכל של בית.
המג’דרה שלנו היא קצת אחרת. היא עשויה מתערובת אורז בכמה צבעים – אורז מלא, אורז אדום ואורז רגיל, היא משלבת עדשים אדומות-חומות שטעמן אדמתי יותר והיא מתובלת בפיקנטיות באמצעות פלפל צ’ומה מבית Nany שמדגיש את צבעיה הארגמנים ומשתלב נהדר עם הטעם של האורז והעדשים.
מנה מושלמת לכל שולחן חג ולכל הזדמנות שבה מתחשק מנה חורפית ומזינה מאד.
מה צריך ל-12 מנות?
3 כוסות אורז מעורב (אורז בר, אורז מלא, אורז אדום – להשיג בכל סופרמרקט)
1 כוס עדשים אדומות
1 בצל לבן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות פלפל צ’ומה של Nany
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
חופן שקדים קלויים
8 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ואת האורז, מערבבים מעט עד שהאורז מצופה בשמן הזית ומוסיפים 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מורידים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהאורז רך אך עדיין שומר על צורתו.
- במקביל, מרתיחים את העדשים בסיר קטן עם שתי כוסות מים עד שהם מתרככים אך שומרים על צורתם.
- כשהאורז מוכן, מערבבים את העדשים פנימה. מוסיפים את התבלינים ואת ממרח הפלפל צ’ומה. מערבבים היטב.
- זורים מעל פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם לערבב פנימה) ואת השקדים הקלויים.